Senden Öğrendik…
Aslında hepimiz birer öğrenen ve öğreteniz birer muallimiz. Kimimiz evimizde, kimimiz okulda, kimimiz işyerinde, kimimiz çarşıda, kimimiz pazarda.
Senden Öğrendik…
Her şeyi bize bila karşılık verene şükürler olsun. Bizi yokken var edene, varken yaşatana ve gözetene ve ebedi hayatı bize müjdeleyene hamd olsun.
İlmi ve bilmi sonsuz kudretinde vahye dene sena olsun;
“Eğer yeryüzündeki ağaçlar kalem olsa, denizler mürekkep olsa ve yedi misli deniz de yedekte bulunup yazılsa yine de Allah'ın sözleri bitmezdi. Doğrusu Allah güçlüdür, hakim'dir.”Lokman/27
İman etmeyi, kula kulluk etmemeyi-ancak sana ibadet etmeyi, yalnız sana güvenmeyi ve senden yarım dilmeyi senden öğrendik Ya Allah.
Akletmeyi, tefekkür etmeyi, hayatı ve ebedi saadete ulaşmayı, hesabı ve kitabı, kul hakkı yememeyi, kardeş olmayı, merhameti, şefkati, büyüğü saymayı, küçüğü sevmeyi, sena etmeyi dua ile niyaz etmeyi senden öğrendik Ya Rahman.
Kaderi ve kazayı, hayatın meşakkat ve zorluklara karşı sabretmeyi senden öğrendik Ya Rahim.
****
Tüm mahlûkat için âlemlere rahmet elçiyi/muallimi/öğretmeni bize örnek olsun diye, sen seçip gönderdin Ya Kerim.
Konuştuğu vahiyden başka bir şey olmayan rahmet habibine iman olsun;
“Allah beni zorlaştırıcı, sıkıntı verici, yanıltıcı ve şaşırtıcı olarak göndermedi. Lakin beni muallim (öğretici, eğitici) ve kolaylaştırıcı olarak gönderdi”. Müslim, Talâk 29
O bize insani tüm hasletleri yaşayarak öğretti.
Evet; Sen öğrettin Ya Resul.
İnsan olmayı, insanca yaşamayı ve insan olarak irtihal etmeyi sen öğrettin Ya Nebi.
Acıyı, tatlıyı, hüznü, fırkatı, vuslatı, ayrılığı, garipliği, öksüz kalmayı, yetim olmayı, empatiyi, sevmeyi ve sevilmeyi senden öğrendik Ya Muahmmed (s.a.v).
****
Bilge Kral namıyla bilinen Bosna-Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbeoviç’in “Yeryüzünün öğretmeni olabilmek için gökyüzünün öğrencisi olmak lazım” sözü tamda ifade ettiğimizi cümleleri bize özetlemekte.
Bu şuur ve inançta elbette çok değerli muallimler yetişmedi de değil.
Rahmetli Nurettin Topçu “Adanmış Öğretmen” tabirini kullanır. Yeni nesillere ve dimağlara iyi tohumlar ekmek için adanmış olmak gerektiğini ifade eder.
Rahmetli Nurettin Topçu "Kırk sene öğretmenlik yaptım, mabede nasıl girdimse sınıfa da öyle girdi,ibadet abdestsiz yapılmaz diyerek, derse bir kere dahi abdestsiz girmedim. ”diyecek kadar günümüz öğretmenlerine muazzam bir ufuk çizen rol model bir muallimdi.
****
Aslında öğretmenlik taze beyinlere faydalı şeyler ekebilmektir. Duygulara hislere sevgiyle dokunabilmektir. Hayata hazırlamaktır.
Aslında hepimiz birer öğrenen ve öğreteniz birer muallimiz. Kimimiz evimizde, kimimiz okulda, kimimiz işyerinde, kimimiz çarşıda, kimimiz pazarda.
Evet; hepimiz ilmi ezeli ve ebedi olan “öğretenin” öğretmeniyiz.
Önemli olan hayat dair, hayata dokunan güzel şeyleri öğrenen ve öğreten olmak değil mi?
Astronom Ali Kuşçu Türk-İslam dünyasına nasıl bir bilim mirası bıraktı? 15. yüzyılda yaşayan ve astronomi bilimine büyük katkılarda bulunan Ali Kuşçu’yu, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Bilim Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçar ile konuştuk.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taksim Camimiz, İstanbul'un sembolleri arasındaki seçkin yerini şimdiden almıştır Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Taksim Camimiz, İstanbul'un sembolleri arasındaki seçkin yerini şimdiden almıştır. İlk cuma namazını eda ettiğimiz Taksim Camimizin İstanbul'umuz, ülkemiz ve Alem-i İslam için hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.
İSTANBUL’UN RUHSUZ GETTOLARI EN ÇOK ÇOCUKLARI VURDU; Ancak modern çağla birlikte şehrin geldiği nokta insanı ürkütmüyor da değil. Modern gettolaşma, etrafı kalın duvar ve tel örgülerle çevrili siteler soğuk havası en çok yavruları vurdu. Minaresiz ve ezansız semtlerdir buralar. Ruh olmayan semtler. Oysaki Müslümanların çocukları, minareler ve ağaçlar arasında yükselen ezan sesleri ile büyümelidirler.
Mimar Sinan'ın ustalık eserlerinden biri olan Sokullu Mehmed Paşa Camisi'nde, İslam dininde kutsal sayılan, cennetten geldiği ifade edilen ve ana parçası Kabe'de yer alan ''Hacerü'l-Esved''in 4 parçası, 5 asırdır yer alıyor.
Girmeye çekindiği Sultanahmet Camisi'nde Müslümanlıkla tanışan İngiliz, şimdi sosyal medyada İslam'ı anlatıyor İki sene önce Türkiye gezisi sırasında çekinerek girdiği Sultanahmet Camisi'ndeki atmosfer ile tanıştığı kişilerden etkilenerek, İslam'ı araştırmaya başlayan ve Müslüman olan Rosalie, hayallerinden vazgeçip kendini İslam dinini tanıtmaya adadı.
YAZARLAR
Av. Mustafa KARAKAŞ
Anayasa Değişikliği, Yargı Tarafsızlığı Devamı...
Beytullah DEMİRCİOĞLU
Haydut Devlet İfadesi Devamı...
Dr.Ali İmran BOSTANCIOĞLU
Beşeri Sermayeden Etkin İstifadeye Dair Devamı...
حسين الموسى
وجاء رمضان Devamı...
Mustafa KASADAR
Ar damarı çatlayanların alçaldıkça alçalmaları Devamı...
Muhammet BİNİCİ
BENİM AİLEM Devamı...
Dr.Hasan Fehmi ÇİÇEK
İSRA VE MİRAC Devamı...
Prof.Dr.Abdullah KAHRAMAN
Covid-19 Aşısı Üzerinden Medeniyet ve Uygarlık Farkı Devamı...
Arslan ATEŞ
ETE KEMİĞE HAPSOLMAK Devamı...
Bayram KARA
AMERİKA YAZILARI-3 MASKE-DİN-BİLİM Devamı...
Şahmettin BALAHORLU
ÜSKÜP (SKOPJE) / KUZEY MAKEDONYA Devamı...
Dr. Muhammad SAFAR د. محمد صفر
(3) خواطر رمضانية قرآنية Devamı...
Dr.Zülkarneyn VARDAR
CENNET NEREDE? Devamı...
Dr. Metanet OĞUZ
İNSAN, ÖZ DEĞERLERİNİ NASIL BELİRLEMELİ? Devamı...
İdris ŞEKERCİ
28 ŞUBAT'IN SAHTE MAĞDURLARINI DA SAHTE KAHRAMANLARINI DA TANIYORUZ Devamı...
Tuğba GÜNEY
KAYGI VE TEVEKKÜL Devamı...
شهم الدين بلاحورلو
اليوم العالم الاسلامي يقف علي حافة الهاوية Devamı...
FOTO GALERİ
Time Alem © 2015 Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır.