İsrail Dışişleri Bakanlığı: Biden yönetimi normalleşme sürecini sürdürecek; İsrailli bir yetkili, Tel Aviv'in ABD Başkanı seçilen Joe Biden yönetiminden aldığı mesajlara göre, yeni yönetimin

İsrail Dışişleri Bakanlığı: Biden yönetimi normalleşme sürecini sürdürecek; İsrailli bir yetkili, Tel Aviv'in ABD Başkanı seçilen Joe Biden yönetiminden aldığı mesajlara göre, yeni yönetimin

Filistin Enformasyon Merkezi+-
İsrailli bir yetkili, Tel Aviv'in ABD Başkanı seçilen Joe Biden yönetiminden aldığı mesajlara göre, yeni yönetimin "İsrail" ile Arap ülkeleri arasındaki ilişkileri normalleştirme sürecini sürdürmeye çalışacağını bildirdi.
 
İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu Dairesi Başkanı İlyaf Binyamin, İsrail ile Arap ülkeleri arasında geçtiğimiz aylarda kurulan ilişkilerin yeniden gerilemesini beklemediğine dikkat çekti.
 
Konu hakkında yaptığı açıklamada Binyamin, “ABD’deki yeni yönetimin önünde İsrail'den önce ilgilenmeleri gereken pek çok konu var. Ancak biz Biden'in kadrosuyla temas halindeyiz. Kendileri, normalleşme sürecini desteklediklerini ve bu sürecin sürdürülmesi için hazır olduklarını bizlere ilettiler. Onlarla birlikte çalışacağız." ifadelerini kullandı.
 
Biden, seçim kampanyası sürecinde yaptığı açıklamada, Arap ülkelerine sessiz görüşmelerin ötesine geçmeleri ve İsrail ile normalleşmeye yönelik daha cesur adımlar atmaları çağrısında bulunarak, normalleşme anlaşmalarını desteklediğini açıktan dile getirmişti.
 
Bu konuda yayınlanan raporlarda, Biden yönetiminin, insan hakları ihlalleri ve Yemen savaşı nedeniyle Mısır, Suudi Arabistan ve BAE ile siyasi krizler yaşamasından endişe edildiğine yer veriliyor.
 
Siyonist yetkili İlyaf Binyamin, İsrailli makamların, ekonomik ve kültürel ilişkileri normalleştirmek amacıyla Kuzey Afrika ve Körfez'deki diğer ülkelerle de temaslarını sürdürdüğünü kaydetti.
 
İsrail, 15 Eylül 2020'de Beyaz Saray'da BAE ve Bahreyn ile ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalamıştı.
 
İsrail ve BAE 20 Ekim'de karşılıklı vize muafiyetine ilişkin anlaşma imzalarken, İsrail yönetimi 22 Kasım'da anlaşmayı onaylayarak BAE vatandaşlarının ülkeye vizesiz girişine onay verdi.
 
  Devamını oku at  
 https://turkish.palinfo.com/32138
 @Copyright Filistin Enformasyon Merkezi

YAZARLAR

Mustafa KASADAR

Ar damarı çatlayanların alçaldıkça alçalmaları Devamı...

Prof.Dr.Abdullah KAHRAMAN

Covid-19 Aşısı Üzerinden Medeniyet ve Uygarlık Farkı Devamı...

حسين الموسى

وجاء رمضان Devamı...

Dr. Muhammad SAFAR د. محمد صفر

(3) خواطر رمضانية قرآنية Devamı...

شهم الدين بلاحورلو

اليوم العالم الاسلامي يقف علي حافة الهاوية Devamı...

Dr.Ali İmran BOSTANCIOĞLU

Beşeri Sermayeden Etkin İstifadeye Dair Devamı...

Arslan ATEŞ

ETE KEMİĞE HAPSOLMAK Devamı...

Bayram KARA

AMERİKA YAZILARI-3 MASKE-DİN-BİLİM Devamı...

İdris ŞEKERCİ

28 ŞUBAT'IN SAHTE MAĞDURLARINI DA SAHTE KAHRAMANLARINI DA TANIYORUZ Devamı...

Dr. Metanet OĞUZ

İNSAN, ÖZ DEĞERLERİNİ NASIL BELİRLEMELİ? Devamı...

Beytullah DEMİRCİOĞLU

Haydut Devlet İfadesi Devamı...

Av. Mustafa KARAKAŞ

Anayasa Değişikliği, Yargı Tarafsızlığı Devamı...

Tuğba GÜNEY

KAYGI VE TEVEKKÜL Devamı...

FOTO GALERİ

Time Alem © 2015 Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır.