Dünyadaki Müslüman nüfus Hristiyanları geçecek!

Dünyadaki Müslüman nüfus Hristiyanları geçecek!

Amerikan araştırma şirketi PEW, 35 yıl içinde ateizm düşüncesinin gerileyeceğini, İslam dininin ise yükselişini sürdüreceğini belirtti. Buna göre yüzyılın sonunda Müslüman nüfus Hristiyanları geride bırakacak.

ABD'nin dünyaca ünlü araştırma şirketi PEW dünya üzerindeki dinler ve ateizmle ilgili yaptığı araştırmasında ilginç veriler ortaya koydu.

Araştırmaya göre, 2050 yılına kadar ateizm büyük bir düşüş yaşayacak; buna karşın İslam dini ise büyük bir yükeliş kaydedecek.

Aynı Araştırmaya göre dünya üzerinde 2010 yılı itibariyle yüzde 31,4 olan Hristiyanların dünya nüfusuna oranı 2050'de de aynı kalacak; ancak İslam dinine inananların sayısı ise yüzde 23 olduğu 2010 yılından 2050 yılına yüzde 50 artış kaydedecek ve yüzde 29'a yükselecek.

PEW'in araştırmasında yüzyılın sonlarına doğru, 2070'lerde dünya üzerindeki en kalabalık nüfusa sahip dinin İslam olacağı belirtildi.

PEW'den dinler araştırması sorumlusu Alan Cooperman"Öyle anlışılıyorki 700'inci yüzyıldan bu yana İslam'ın önünde olan Hristiyanlık birinciliği kaptırıyor" dedi.

Araştırmada dünyanın en kalabalık nüfusa sahip dininin Hristiyanlık olduğu ancak İslam dininin ise en hızla yükselen din olduğu kaydedildi. Hristiyan nüfusun 2050 yılında 2,9 milyar kişiye; İslam nüfusunun ise 2,8 milyar kişiye ulaşacağı ifade edildi.

İslam dinindeki bu hızlı yükseliş, Müslüman ülkeleredik doğum oranının yüksekliği ile genç nüfusun fazlalığına bağlandı.

Ateistlerle ilgili de gelişmelere yer verilen araştırmada, 2050 yılında ateizm ve benzeri grupların dünya nüfusu içinde çok küçük bir yere sahip olacakları belirtildi. Bu tür grupların en fazla ABD ve Avrupa'da varlık göstereceği kaydedildi.

İnançsızların toplam nüfus içinde büyük bir düşüş yaşamalarının nedeni olarak da, bu tür gruplardaki doğurganlık oranlarının çok düşük olması gösterildi. Araştırmaya göre bu tür gruplarda yer alanların ortalama çocuk yapma oranı 1,7.

PEW çalışanı Cooperman, "Gelecekte ne olacağını bilemeyiz. Savaşlar, devrimler, kıtlık, hastalık gibi olayları kimse tahmin edemez. Bu yüzden bu sayılar ve oranlar değişebilir" dedi.

YAZARLAR

Prof.Dr.Abdullah KAHRAMAN

Covid-19 Aşısı Üzerinden Medeniyet ve Uygarlık Farkı Devamı...

İdris ŞEKERCİ

28 ŞUBAT'IN SAHTE MAĞDURLARINI DA SAHTE KAHRAMANLARINI DA TANIYORUZ Devamı...

Dr.Ali İmran BOSTANCIOĞLU

Beşeri Sermayeden Etkin İstifadeye Dair Devamı...

حسين الموسى

وجاء رمضان Devamı...

Tuğba GÜNEY

KAYGI VE TEVEKKÜL Devamı...

شهم الدين بلاحورلو

اليوم العالم الاسلامي يقف علي حافة الهاوية Devamı...

Mustafa KASADAR

Ar damarı çatlayanların alçaldıkça alçalmaları Devamı...

Dr. Muhammad SAFAR د. محمد صفر

(3) خواطر رمضانية قرآنية Devamı...

Dr. Metanet OĞUZ

İNSAN, ÖZ DEĞERLERİNİ NASIL BELİRLEMELİ? Devamı...

Beytullah DEMİRCİOĞLU

Haydut Devlet İfadesi Devamı...

Av. Mustafa KARAKAŞ

Anayasa Değişikliği, Yargı Tarafsızlığı Devamı...

Bayram KARA

AMERİKA YAZILARI-3 MASKE-DİN-BİLİM Devamı...

Arslan ATEŞ

ETE KEMİĞE HAPSOLMAK Devamı...

FOTO GALERİ

Time Alem © 2015 Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır.