Cami'nin 6 minaresi İstanbul'un bir çok noktasından görülebiliyor
6 Ağustos 2013'te yapımına başlanan ve kaba inşaatının yüzde 95'i tamamlanan tarihin en büyük cami projesi Çamlıca Camisi'nin yükselen 6 minaresi artık İstanbul'un bir çok noktasından görülebiliyor.
İSTANBUL - ÇİĞDEM PALA Temeli 6 Ağustos 2013'te atılan Cumhuriyet tarihinin en büyük cami projesi Çamlıca Camisi'nin kaba inşaatının yüzde 95'i tamamlandı. Projesi açıklandığı günden bugüne her aşaması merak konusu olan Çamlıca Camisi'nde, 2 yılı aşkın süredir hummalı bir çalışma yürütülüyor. Üsküdar'daki Sefa Tepesi'nde 57 bin 500 metrekarelik alanda yükselen eserin, 1 Temmuz 2016 Kadir Gecesi ibadete açılması için 500 kişilik ekip gece gündüz çalışıyor. Selçuklu-Osmanlı çizgilerini taşıyan cami, 11 bin metrekarelik müze alanı, 3 bin 500 metrekarelik sanat galerisi, 3 bin metrekarelik kütüphanesi, 3 bin 500 metrekarelik konferans salonu, 3 bin 500 araçlık otoparkıyla büyük bir külliye olarak da hizmet verecek. Yükselen 6 minaresi artık İstanbul'un bir çok ayrı noktasından görülebilen caminin, şu an en önemli bölümlerinden biri olan kubbesinin inşası yapılıyor. İmanın şartını temsilen 6 minareli inşa edilen caminin bu minarelerinin külahları ile şerefelerinin montajı da devam ediyor. Engellilerin de unutulmadığı camide, engellilerin yardım almadan tek başına ibadet yapabileceği ortam sağlanacak. Camiyi ziyarete gelen yabancılar için ibadet izleme platformu oluşturulacak. Bu platformdaki bilgi ekranı vasıtasıyla, yapılan ibadetin ritüelleri ve okunan dualar İngilizce olarak anlatılacak. Kadınlara pozitif ayrımcılık yapılan camide, mahfil katı kadınlara tahsis edilecek. Ayrıca kadınlar kendi abdest alma mekanlarından, asansörler yardımıyla namaz kılacakları alana rahatlıkla çıkabilecek. Bunun yanında cami içinde çocuk emzirme ve bakım odası gibi vatandaşların rahat ibadet edebilmelerine fırsat sağlayacak mekanlar yapılacak. Çocukların da kolaylıkla abdest alabileceği yerler oluşturulacak. Cami ibadete açıldığında bakım-onarım, temizlik, müze, konferans salonu, kütüphanelerde yaklaşık 100 kişi istihdam edilecek. "Kaba inşaatın yüzde 95'i tamamlandı'' İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 aya yakın sürede, projenin kaba inşaatının yüzde 95'lik bölümünü tamamladıklarını söyledi.
Astronom Ali Kuşçu Türk-İslam dünyasına nasıl bir bilim mirası bıraktı? 15. yüzyılda yaşayan ve astronomi bilimine büyük katkılarda bulunan Ali Kuşçu’yu, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Bilim Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçar ile konuştuk.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taksim Camimiz, İstanbul'un sembolleri arasındaki seçkin yerini şimdiden almıştır Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Taksim Camimiz, İstanbul'un sembolleri arasındaki seçkin yerini şimdiden almıştır. İlk cuma namazını eda ettiğimiz Taksim Camimizin İstanbul'umuz, ülkemiz ve Alem-i İslam için hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.
İSTANBUL’UN RUHSUZ GETTOLARI EN ÇOK ÇOCUKLARI VURDU; Ancak modern çağla birlikte şehrin geldiği nokta insanı ürkütmüyor da değil. Modern gettolaşma, etrafı kalın duvar ve tel örgülerle çevrili siteler soğuk havası en çok yavruları vurdu. Minaresiz ve ezansız semtlerdir buralar. Ruh olmayan semtler. Oysaki Müslümanların çocukları, minareler ve ağaçlar arasında yükselen ezan sesleri ile büyümelidirler.
Mimar Sinan'ın ustalık eserlerinden biri olan Sokullu Mehmed Paşa Camisi'nde, İslam dininde kutsal sayılan, cennetten geldiği ifade edilen ve ana parçası Kabe'de yer alan ''Hacerü'l-Esved''in 4 parçası, 5 asırdır yer alıyor.
Girmeye çekindiği Sultanahmet Camisi'nde Müslümanlıkla tanışan İngiliz, şimdi sosyal medyada İslam'ı anlatıyor İki sene önce Türkiye gezisi sırasında çekinerek girdiği Sultanahmet Camisi'ndeki atmosfer ile tanıştığı kişilerden etkilenerek, İslam'ı araştırmaya başlayan ve Müslüman olan Rosalie, hayallerinden vazgeçip kendini İslam dinini tanıtmaya adadı.
YAZARLAR
شهم الدين بلاحورلو
اليوم العالم الاسلامي يقف علي حافة الهاوية Devamı...
Mustafa KASADAR
Ar damarı çatlayanların alçaldıkça alçalmaları Devamı...
Tuğba GÜNEY
KAYGI VE TEVEKKÜL Devamı...
Dr. Muhammad SAFAR د. محمد صفر
(3) خواطر رمضانية قرآنية Devamı...
حسين الموسى
وجاء رمضان Devamı...
Dr.Zülkarneyn VARDAR
CENNET NEREDE? Devamı...
Prof.Dr.Abdullah KAHRAMAN
Covid-19 Aşısı Üzerinden Medeniyet ve Uygarlık Farkı Devamı...
Beytullah DEMİRCİOĞLU
Haydut Devlet İfadesi Devamı...
Bayram KARA
AMERİKA YAZILARI-3 MASKE-DİN-BİLİM Devamı...
Dr.Ali İmran BOSTANCIOĞLU
Beşeri Sermayeden Etkin İstifadeye Dair Devamı...
Av. Mustafa KARAKAŞ
Anayasa Değişikliği, Yargı Tarafsızlığı Devamı...
Dr.Hasan Fehmi ÇİÇEK
İSRA VE MİRAC Devamı...
Arslan ATEŞ
ETE KEMİĞE HAPSOLMAK Devamı...
Dr. Metanet OĞUZ
İNSAN, ÖZ DEĞERLERİNİ NASIL BELİRLEMELİ? Devamı...
İdris ŞEKERCİ
28 ŞUBAT'IN SAHTE MAĞDURLARINI DA SAHTE KAHRAMANLARINI DA TANIYORUZ Devamı...
Muhammet BİNİCİ
BENİM AİLEM Devamı...
Şahmettin BALAHORLU
ÜSKÜP (SKOPJE) / KUZEY MAKEDONYA Devamı...
FOTO GALERİ
Time Alem © 2015 Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır.