Avrupa’da Müslüman nefreti arttı
Avrupa’da bir kamuoyu araştırmasına göre ‘Çingene’ olarak adlandırılan toplulukların en az sevilen grup olduğu ortaya çıktı.
Avrupa’da bir kamuoyu araştırmasına göre ‘Çingene’ olarak adlandırılan toplulukların en az sevilen grup olduğu ortaya çıktı. Batı Avrupa ülkeleriyle birlikte Danimarka, İsveç ve Norveç gibi İskandinav ülkelerini de kapsayan araştırmada tüm ülkelerde Çingeneler en az sevilen, bir diğer değişle olumsuz görüş bildirenlerin birinci sırada gösterdikleri topluluk oldu.
Özellikle Bulgaristan ve Romanya’nın AB üyesi olmasından sonra yoğunlukla bu ülkelerde bulunan Çingeneler Batı Avrupa ülkelerine dağılmıştı.
İkinci sırada Müslümanlar var
Çingene topluluklardan sonra Batı Avrupalıların en fazla olumsuz görüş bildirdikleri ikinci sıradaki azınlıklar Müslümanlar oldu. Araştırmada Fransız ve İngilizlerin yüzde 40’ının Müslümanlarla ilgili olumsuz görüş beyan ettiği dikkat çekiyor. Bu oran Danimarka ve Finlandiya’da yüzde 45 ile en yüksek seviyede bulunuyor. Bu ülkelerde halkın neredeyse yarıya yakını Müslümanlar hakkında olumsuz düşünceler besliyor.
Müslümanlara yönelik olumsuz düşünceler Almanya ve İsveç‘te diğer ülkelere nazaran az da olsa daha aşağıda.
Anket araştırmasında toplam 7 bin 230 kişinin görüşü alındı.
Paris saldırıları
Yukardaki araştırma İngiliz araştırma şirketi tarafından Paris’te meydana gelen terör saldırılarından önce yapıldı. Saldırılardan sonra Avrupa’da Müslüman nefretinin ‘Çingene’ topluluklara duyulanın üzerine çıkmış olabileceği belirtiliyor. Saldırılardan önce daha fazla Suriyeli sığınmacı almak isteyen Avrupalıların, Kasım ayı sonunda yapılan bir araştırmada, bu olumlu düşüncelerinden çoğunlukla vazgeçtikleri ortaya çıktı.
Körfez petrolünün Çin yuanıyla fiyatlandırılması doların hegemonyasını kıracak mı? Riyad'da 9 Aralık'ta düzenlenen KİK-Çin Zirvesi'nde, en dikkati çeken hususlardan biri Çin Devlet Başkanı Şi'nin konuşmasındaki "Körfez ülkelerinden yapılacak petrol ve gaz ticaretinde yuanın kullanılması için çalışacağı" ifadesi oldu.
Trump döneminden bu yana devam eden iki ülke arasındaki enerji anlaşmazlığının, yakın bir tarihe kadar Washington'un Orta Doğu'daki en büyük müttefiki sayılan Suudi Arabistan'la başka sektör ve alanlara da yansıması muhtemel.
Fransa'yı tehdit altında kılan ne? Fransa'da aşırı sağa karşı savaş açacağını söyleyen Macron'un Le Pen siyasetini devlet katına taşıyacağına kimse ihtimal vermiyordu.
YAZARLAR
Dr.Zülkarneyn VARDAR
CENNET NEREDE? Devamı...
Mustafa KASADAR
Ar damarı çatlayanların alçaldıkça alçalmaları Devamı...
Dr. Metanet OĞUZ
İNSAN, ÖZ DEĞERLERİNİ NASIL BELİRLEMELİ? Devamı...
Beytullah DEMİRCİOĞLU
Haydut Devlet İfadesi Devamı...
Muhammet BİNİCİ
BENİM AİLEM Devamı...
شهم الدين بلاحورلو
اليوم العالم الاسلامي يقف علي حافة الهاوية Devamı...
İdris ŞEKERCİ
28 ŞUBAT'IN SAHTE MAĞDURLARINI DA SAHTE KAHRAMANLARINI DA TANIYORUZ Devamı...
حسين الموسى
وجاء رمضان Devamı...
Dr.Hasan Fehmi ÇİÇEK
İSRA VE MİRAC Devamı...
Tuğba GÜNEY
KAYGI VE TEVEKKÜL Devamı...
Bayram KARA
AMERİKA YAZILARI-3 MASKE-DİN-BİLİM Devamı...
Av. Mustafa KARAKAŞ
Anayasa Değişikliği, Yargı Tarafsızlığı Devamı...
Arslan ATEŞ
ETE KEMİĞE HAPSOLMAK Devamı...
Dr.Ali İmran BOSTANCIOĞLU
Beşeri Sermayeden Etkin İstifadeye Dair Devamı...
Prof.Dr.Abdullah KAHRAMAN
Covid-19 Aşısı Üzerinden Medeniyet ve Uygarlık Farkı Devamı...
Dr. Muhammad SAFAR د. محمد صفر
(3) خواطر رمضانية قرآنية Devamı...
Şahmettin BALAHORLU
ÜSKÜP (SKOPJE) / KUZEY MAKEDONYA Devamı...
FOTO GALERİ
Time Alem © 2015 Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır.