Arjantin'deki Müslümanlar Ramazan'ı karantinada karşılayacak
Güney Amerika ülkesi Arjantin'de Müslümanlar, Ramazan ayını, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve buna karşı uygulanan karantinanın gölgesinde karşılıyor.
Diyanet İşleri Başkanlığının Arjantin Temsilcisi Şükrü Çetin, nüfusu 44 milyonu aşan Arjantin'de, halkın yaklaşık yüzde 1'ini oluşturan Müslümanların Ramazan hazırlıklarına ilişkin AA muhabirinin sorularını cevapladı.
Çetin, salgın nedeniyle Ramazan etkinliklerinin gerçekleştirilemeyeceğini belirterek, camilerin kapanması dolayısıyla Müslümanların buralarda toplu ibadet yapamayacaklarını söyledi.
Buna karşın salgının insani yardımların önüne geçmediğine vurgu yapan Çetin, "Diyanet olarak İslam Merkezi ile bu yıl da zor durumda olan Müslümanlar için gıda yardımı çalışmamız olacak. Allah'ın izniyle Türkiye'deki bağışçılarımız vasıtasıyla buradaki Müslümanların bir nebze yanında olmaya çalışacağız. Toplu iftar hazırlığı yapmıştık ancak salgın yüzünden bunu durdurduk." diye konuştu.
Çetin, bu kapsamda yaklaşık 600 yardım paketi dağıtılacağı bilgisini paylaşarak, "Biz bu yardımları Türkiye'nin hediyesi olarak takdim ediyoruz ve gözlerinin gülmesi, milletimiz için dua almamız bize en büyük sevinç kaynağı. Bu yardımlar Türkiye'nin olumlu bir şekilde tanınmasına, ülkemize karşı sevgi ve muhabbet beslenmesine vesile oluyor." ifadelerini kullandı.
7 bin 500 meal ve dini içerikli kitap yolda
Diyanet Temsilcisi Çetin, Arjantin'de Müslümanların dini kaynaklara ulaşmakta sıkıntı yaşadığına dikkati çekti.
Diyanetin bu konuda çalışma yaptığını belirten Çetin, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın İspanyolca neşrettiği Kur'an-ı Kerim meali ve diğer kaynaklar, buradaki Müslümanlara hediye edilmek üzere yola çıktı. İnşallah 7 bin 500 kitap mayıs başında Arjantin'e ulaşacak ve sağlıklı dini kaynakların Müslümanlara ulaşması ülkemizin bir hediyesi olacak." diye konuştu.
Salgın günlerinde "online zikir"
Çetin, Arjantin'de Türkiye kaynaklı tasavvufi tarikatların varlığına dikkati çekti.
Müslümanların bir araya gelememesinin zikir yapmaya engel olmadığına vurgu yapan Çetin, "Bu toplulukların haftalık yaptığı zikirler var. Camiye ve dergahlara gidemedikleri için dervişler zikirlerini 'online' olarak sosyal medya üzerinden gerçekleştiriyor." dedi.
Çetin, ülkede baskın kültürün İslam kültürü olmadığını hatırlatarak, şöyle devam etti:
"Burada Müslümanlar günlük hayatta bireysel yaşıyor ancak cuma namazlarında bir araya gelip sosyalleşebiliyor. Karantina ilk ilan edildiğinde, insanlar camilerin kapatılmasını normal karşıladı ama bir ay geçti. Şu an hangi Müslümanla görüşsem camiyi, diğer Müslümanlarla buluşmayı özlediğini söylüyor."
Arjantin'de Müslümanların olumlu bir imaja sahip olduğunu aktaran Çetin, "Müslümanlar karantinaya, devletin aldığı kararlara riayet ediyor. Bu sebeple ülke genelinde Müslümanların imajı gayet olumlu. Salgına sebep olmanın kul hakkı olduğunu bilen Müslümanların hassasiyeti takdir edilecek durumda." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA
Körfez petrolünün Çin yuanıyla fiyatlandırılması doların hegemonyasını kıracak mı? Riyad'da 9 Aralık'ta düzenlenen KİK-Çin Zirvesi'nde, en dikkati çeken hususlardan biri Çin Devlet Başkanı Şi'nin konuşmasındaki "Körfez ülkelerinden yapılacak petrol ve gaz ticaretinde yuanın kullanılması için çalışacağı" ifadesi oldu.
Trump döneminden bu yana devam eden iki ülke arasındaki enerji anlaşmazlığının, yakın bir tarihe kadar Washington'un Orta Doğu'daki en büyük müttefiki sayılan Suudi Arabistan'la başka sektör ve alanlara da yansıması muhtemel.
Fransa'yı tehdit altında kılan ne? Fransa'da aşırı sağa karşı savaş açacağını söyleyen Macron'un Le Pen siyasetini devlet katına taşıyacağına kimse ihtimal vermiyordu.
YAZARLAR
Av. Mustafa KARAKAŞ
Anayasa Değişikliği, Yargı Tarafsızlığı Devamı...
Beytullah DEMİRCİOĞLU
Haydut Devlet İfadesi Devamı...
Tuğba GÜNEY
KAYGI VE TEVEKKÜL Devamı...
Dr. Metanet OĞUZ
İNSAN, ÖZ DEĞERLERİNİ NASIL BELİRLEMELİ? Devamı...
Dr.Ali İmran BOSTANCIOĞLU
Beşeri Sermayeden Etkin İstifadeye Dair Devamı...
Mustafa KASADAR
Ar damarı çatlayanların alçaldıkça alçalmaları Devamı...
Dr.Zülkarneyn VARDAR
CENNET NEREDE? Devamı...
Arslan ATEŞ
ETE KEMİĞE HAPSOLMAK Devamı...
Dr.Hasan Fehmi ÇİÇEK
İSRA VE MİRAC Devamı...
Muhammet BİNİCİ
BENİM AİLEM Devamı...
Prof.Dr.Abdullah KAHRAMAN
Covid-19 Aşısı Üzerinden Medeniyet ve Uygarlık Farkı Devamı...
Dr. Muhammad SAFAR د. محمد صفر
(3) خواطر رمضانية قرآنية Devamı...
İdris ŞEKERCİ
28 ŞUBAT'IN SAHTE MAĞDURLARINI DA SAHTE KAHRAMANLARINI DA TANIYORUZ Devamı...
حسين الموسى
وجاء رمضان Devamı...
Şahmettin BALAHORLU
ÜSKÜP (SKOPJE) / KUZEY MAKEDONYA Devamı...
شهم الدين بلاحورلو
اليوم العالم الاسلامي يقف علي حافة الهاوية Devamı...
Bayram KARA
AMERİKA YAZILARI-3 MASKE-DİN-BİLİM Devamı...
FOTO GALERİ
Time Alem © 2015 Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır.