Arakanlı Müslümanların endişeleri devam ediyor
Myanmar'da yapılan genel seçimde NLD’nin zaferini ilan etmesi, Rohingya Müslümanları tarafından olumlu karşılansa da insan hakları ihlalleri konusundaki endişeler sürüyor.
ANKARA - BAYRAM ALTUĞ
Myanmar'da 8 Kasım'da yapılan genel seçimlerin muhalif Demokrasi İçin Ulusal Birlik Partisi'nin (NLD) yüzde 75'lik zaferi ile sonuçlanması, Arakan'da yaşayan Rohingya Müslümanları tarafından olumlu karşılandı. Fakat Myanmar'daki Müslümanların temel hak ve özgürlüklerle ilgili endişeleri devam ediyor.
Hollanda merkezli Avrupa Rohingya Kurulu'nun Genel Sekreteri Muhammed İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, NLD'yi genel seçim zaferinden dolayı tebrik ederken bu partinin beklentileri karşılamasının çok zor olduğunu belirtti.
Arakan'daki Müslümanların, ülkede çıkan isyanlar sonucu adeta soykırıma tabi tutulduklarını anlatan İbrahim, "NLD lideri Aung San Suu Çii, Arakan'daki karışıklıklar ve insan hakları ihlalleri hakkında asla konuşmadı. Müslüman Rohingya halkının tanınması ve vatandaşlık haklarımızın verilmesi gibi iki temel hakkımızı iade etmesi çok zor. Bu açıdan bakacak olursak, NLD'den hiç bir umudumuz yok" ifadelerini kullandı.
"Myanmar oyun sahası"
Batılı ülkelerin seçimlerle ilgili tavrını değerlendiren Muhammed İbrahim, Myanmar'ın jeopolitik ve jeostratejik olarak çok önemli bir konumda olduğuna işaret etti.
İktidardaki ordu destekli Dayanışma ve Kalkınma Partisi'nin (USDP), Çin ve Rusya ile çok sıkı ilişkiler içerisinde olduğunun altını çizen İbrahim, Batılı ülkelerin bu yüzden Aung San Suu Çii liderliğindeki NLD'nin iktidara gelmesini istediğini savundu. İbrahim, "Myanmar Batı için Çin'e karşı yeni bir oyun sahasıdır" dedi.
Libya'nın doğusundaki Temsilciler Meclisi (TM) Başkanı Akile Salih'in uluslararası denetim altında birleşik bir yürütme otoritesi kurulması önerisi tartışmalara neden oldu.
Orta Doğu'da yeni jeopolitik düzene doğru ABD Başkanı Joe Biden'ın Orta Doğu turu kapsamında katılması beklenen Riyad'daki KİK Zirvesi’ne Irak, Mısır ve Ürdün'ün de çağırılması bölgede yeni düzen tartışmalarını beraberinde getirdi.
Libya'da Dibeybe hükümetini düşürme ısrarı Temsilciler Meclisi'ni bölünmeye sürüklüyor Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih'in, yeni bir hükümet kurulması ve başbakan seçilmesi yönünde attığı adımlar Libya siyasetinde yeni bölünmelere kapı aralıyor.
YAZARLAR
İdris ŞEKERCİ
28 ŞUBAT'IN SAHTE MAĞDURLARINI DA SAHTE KAHRAMANLARINI DA TANIYORUZ Devamı...
Dr.Ali İmran BOSTANCIOĞLU
Beşeri Sermayeden Etkin İstifadeye Dair Devamı...
Mustafa KASADAR
Ar damarı çatlayanların alçaldıkça alçalmaları Devamı...
Dr. Metanet OĞUZ
İNSAN, ÖZ DEĞERLERİNİ NASIL BELİRLEMELİ? Devamı...
Dr.Hasan Fehmi ÇİÇEK
İSRA VE MİRAC Devamı...
Şahmettin BALAHORLU
ÜSKÜP (SKOPJE) / KUZEY MAKEDONYA Devamı...
Av. Mustafa KARAKAŞ
Anayasa Değişikliği, Yargı Tarafsızlığı Devamı...
Arslan ATEŞ
ETE KEMİĞE HAPSOLMAK Devamı...
Bayram KARA
AMERİKA YAZILARI-3 MASKE-DİN-BİLİM Devamı...
Tuğba GÜNEY
KAYGI VE TEVEKKÜL Devamı...
Dr.Zülkarneyn VARDAR
CENNET NEREDE? Devamı...
حسين الموسى
وجاء رمضان Devamı...
Muhammet BİNİCİ
BENİM AİLEM Devamı...
شهم الدين بلاحورلو
اليوم العالم الاسلامي يقف علي حافة الهاوية Devamı...
Beytullah DEMİRCİOĞLU
Haydut Devlet İfadesi Devamı...
Dr. Muhammad SAFAR د. محمد صفر
(3) خواطر رمضانية قرآنية Devamı...
Prof.Dr.Abdullah KAHRAMAN
Covid-19 Aşısı Üzerinden Medeniyet ve Uygarlık Farkı Devamı...
FOTO GALERİ
Time Alem © 2015 Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır.