ANALİZ
Metaverse'de 'sanal gerçeklik' ne kadar gerçek? Metaverse gerçek evreni ve pek çok sanal alt evreni kapsayan, çok boyutlu kurgusal bir dijital evrendir.


Arap ülkeleri Suriye'de Esed rejimi ile normalleşme yolunda ilerliyor Esed rejiminin askeri yönden düşmesi pek mümkün görünmezken, bu durumu fark eden Arap ülkeleri Şam'daki egemen rejimle ilişkilerini yeniden normalleştirmeye çalışıyor.

Karadeniz havzasını hayati önemde stratejik bir alan olarak gören Rusya ise Neo/Yeni-Avrasyacılık politikası gereği “yakın çevresinin” kontrolü de dahil olmak üzere hinterlandına Batı ülkelerinin nüfuzunu önlemeye çalışıyor.

Bağımsız Ulusal Seçim İdaresine göre ülke geneli ve yurt dışındaki 24 milyondan fazla kayıtlı seçmenden yüzde 30,2'si oy kullandı.

MISIR / ÜMMÜDDÜNYA Tarihi konsepti ve mudhik / mütebessim, mütevazı ve sabırlı insanlarıyla güzel bir ülke Mısır. Namı diğer adı “Ümü’d-Dünya”

Ölüm ve Sürgün Osmanlı Müslümanlarının Etnik Kıyımı (1821 - 1922) Kırım Harbi'nden Milli Mücadele'ye geçen yaklaşık 70 senede Osmanlı ülkesinde 5 milyon Müslüman (büyük oranda sivil) öldürüldü, 5 milyonu da yurdundan edildi. Kaynak: Justin McCarthy, Death and Exile: The Ethnic Cleansing of Ottoman Muslims

Türk Konseyi: Bir millet altı devlete doğru Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan ve Kırgızistan’ın yanı sıra Macaristan’ın da katılacağı Türk Konseyi gayrı resmî zirvesi çevrimiçi toplanıyor.

Küresel güç geçişi çerçevesinde Çin-İran anlaşması Çin ile İran arasında anlaşma, İran’ın ABD ile nükleer anlaşmaya alternatif olarak imzaladığı siyasi bir anlaşma değil, nükleer anlaşmanın getireceği ekonomik kalkınma potansiyelini destekleyecek ve oyunun bizzat parçası olan bir anlaşma.

Suudi Arabistan’ın Yemen'de ateşkes hamlesinin sebepleri Biden yönetiminin baskıları, ulusal güvenlik tehditlerinin artması, müttefiklerin destek vermemesi, ekonomik gidişatın kötü olması ve uluslararası alanda itibar kaybı gibi faktörler Suudi Arabistan’ı Yemen’den çekilmeye zorluyor.

Rusya yaptırım baskısını artıran Batı’ya karşı Çin ile safları sıklaştırmak istiyor Rusya, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle dünya piyasalarındaki durgunluğun getirdiği zorluk ve Batı’nın son dönemde kendisine karşı aldığı yaptırım kararlarına karşılık "stratejik ortağı" Çin ile safları sıklaştırmak için çaba sarf ediyor.

Papa’nın ziyaretini büyütüp aşırı anlamlar yüklemenin gereksiz olduğu düşünülebilirse de, söz konusu iki bin yıllık teo-politik kurum olunca, bu sürecin hemen her karesini farklı açılardan irdelemek gerekir.

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump’ın görev süresi dolmadan önce Ortadoğu’da kartları yeniden dağıttığı son ve en önemli görevi, İsrail ile bazı komşu Arap ülkelerinin ilişkilerinin “normalleştirilmesi” oldu.

28 Şubat "Post Modern Darbe" nin Sene-i devriyesi 24 yıl geçti aradan. Nice gencecik, körpecik hayaller yıkıldı. Mağduriyetler yaşandı. Elbette hayat iman ve imtihandan ibaretti inanmış bir birey için.

Obama politikalarında ısrar Suriye'de çözümsüzlüğü derinleştirir ABD'nin yeni başkanı Biden’ın Suriye’ye yönelik izleyeceği politika, 2021 ve sonrasının Suriye açısından nasıl geçeceği konusunda belirleyici etkenlerden biri olacak.

Arap Sekülerlerin Osmanlı Korkusu ve Online Yönetim Çağı Şahmettin Balahorlu yazdı.. Arap Sekülerlerin Osmanlı Korkusu ve Online Yönetim Çağı

Rusya'ya uygulanan AB yaptırımlarının artması bekleniyor Kırım'ın yasa dışı ilhakından bu yana Rusya'ya yönelik yaptırımlar uygulayan Avrupa Birliği'nin, Rus muhalif Navalnıy'a hapis cezası verilmesi nedeniyle yeni bir yaptırım kararı daha alması öngörülüyor.

Aşı savaşlarında son perde: Küresel ve yükselen güç stratejileri Günümüzde küresel aşı pazarındaki tüm başat oyuncular, biyomedikal üretim kapasitelerini en etkin biçimde kullanıp çok uluslu ilaç devleri arasında işbirliklerini teşvik ederek kitlesel aşılama programlarını hızlandırma peşindeler.

Prof. Dr. Abdullah KAHRAMAN ; Covid-19 Aşısı Üzerinden Medeniyet ve Uygarlık Farkı. Haberlere yansıdığına göre bazı uygar batı ülkeleri aşı önceliğinde yaşlıları ya hiç dikkate almıyor veya sona bırakıyor, Türkiye gibi müslüman ülkeler ise yaşlılara öncelik veriyor.

Hafter milislerinin sözcüsü Mismari Libya'da geçici yönetimin seçilmesinden memnun Hafter'in milislerinin sözcüsü Ahmed el-Mismari, geçici yönetimin seçilmesini memnuniyetle karşıladı.

ABD'nin eski Ulusal Güvenlik Ajansı çalışanları, BAE adına Katar'a karşı siber casusluk yapmış ABD eski Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) çalışanlarının, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) adına Katar’a karşı internet korsanlığı yaptığı ortaya çıktı.

Hindistan halkı en içten tebrikleri hak ediyor Keşmir sorunu, BM Güvenlik Konseyi'nin gündeminde bekleyen çözülememiş en eski uluslararası sorunlardan biri. Keşmir'deki durum, onu dünyadaki tüm diğer acıklı insan hakları ihlallerden ayıran belirli özelliklere sahip.

Avrupa Birliği (AB), İsrail'e işgal altındaki Batı Şeria'da yeni yerleşim yerleri inşa etme kararından dönmesi çağrısında bulundu. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in ofisinden yapılan açıklamada, İsrail'in Kudüs'ün güneyindeki Givat Hamatos'ta 800 konut inşa kararının uluslararası hukuka aykırı olduğu vurgulandı ve ihale sürecinin durdurulması istendi. Yeni yerleşim inşaatlarının İsrail-Filistin meselesinde iki devletli çözümü baltaladığı ifade edilen açıklamada, AB'nin İsrail'e yerleşim faaliyetlerini sonlandırması için defalarca çağrı yaptığı hatırlatıldı. Açıklamada,

Atlantik bölgesi devasa ve jeopolitik olarak karmaşık bir bölgedir. Kuzeyde Grönland ve İzlanda’dan güneyde Antarktika’ya kadar, yaklaşık kırk altı milyon mil kareyi kaplar. Seksen kıyı ulus hepsi farklı bir menfaatler dizisi peşinde koşuyor ve hepsi çeşitli jeopolitik zorluklarla yüzleşiyor.

Almanya’nın Başarısız Politik Araçları: Türkiye’deki Alman Kuruluşları Türkiye’de hepsi de bir siyasi partiyle bağı bulunan 4 siyasi Alman vakfı bulunuyor. Kondrad Adenauer Vakfı Hristiyan Demokrat CDU’ya, Friedrich Ebert Vakfı sosyal demokrat SPD’ye, Friedrich Nauman Vakfı liberal FDP’ye, Heinrich Böll Vakfı ise sol tandanslı Yeşiller’e bağlı olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

Karabağ'da kim kazandı? Azerbaycan’ın 44 gün süren operasyonla Ermenistan’ı topraklarından çıkardığı ikinci Karabağ savaşı, sadece iki ülke arasında yaşanan bir savaş değil, Kafkasya’nın yeni jeopolitik durumunun da kilometre taşı oldu.

Körfez’deki uzlaşmanın arka planı
Anadolu Ajansı’nın dünyanın dört bir köşesindeki tecrübeli muhabirleriyle gündemdeki sıcak konuları ele alıyoruz. Devamı...

Trump sonrası ABD'yi nasıl bir Asya bekliyor?
Trump sonrası dönemde yeni bir Asya-Pasifik gerçekliğiyle yüzleşecek olan Biden yönetiminin gerek Asya’ya gerekse Çin’e Devamı...

Müslüman bir fikir adamı ve özgürlük savaşçısı: Aliya İzetbegoviç
Eski Yugoslavya döneminde Müslüman Boşnakların dini ve milli bilincini uyandırmak için mücadele eden ve bu uğurda iki ke Devamı...

Fransa’nın Doğu Akdeniz politikasını anlamak
İçeride yaşadığı sorunlar Macron’un gündemi iç politikadan dışarıya çekmek için adımlar atmasına ve Fransız dış politika Devamı...

Suudi Arabistan’ın İsrail ikilemi
Türkiye ve İran’dan algıladıkları askerî ve ideolojik tehditleri dengelemek için İsrail ve ABD’nin aktif desteğine ihtiy Devamı...
YAZARLAR
FOTO GALERİ
Time Alem © 2015 Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır.