Arap Sekülerlerin Osmanlı Korkusu ve Online Yönetim Çağı Şahmettin Balahorlu yazdı.. Arap Sekülerlerin Osmanlı Korkusu ve Online Yönetim Çağı

Arap Sekülerlerin Osmanlı Korkusu ve Online Yönetim Çağı Şahmettin Balahorlu yazdı.. Arap Sekülerlerin Osmanlı Korkusu ve Online Yönetim Çağı

 

 

 

ARAP SEKÜLERLERİN OSMANLI KORKUSU VE ONLİNE YÖNETİM ÇAĞI

 

İslam âleminde yaşayan, özelde Arap halklar, genel tüm bölge halkları, Türkiye’yi ve Türk halkını çok severler. Osmanlı’yı da severler. Bu sevginin temelinde İslam kardeşliği vardır. İnanç birliği vardır. İman esasları birliği vardır.

 

İslam âleminde, Türkleri ve Osmanlıyı yürekten sevenlerin dışında birde sevmeyen tayfalar vardır. Hatta nefret edenler. Bu zümre Arap sekülerlerin bir kısmıdır. Bu kesimlerin sayısı az olmakla birlikte etkileri çok büyüktür.

 

Az sayıda ve azınlık olan bu sekülerlerin, Türkleri ve Osmanlıyı sevmemelerinin üç nedeni vardır. O nedenlerden ilki, Osmanlının “Arapları sömürdüğü” iftirasına inandırılmış olmaları.  

 

Oysaki Osmanlının Araplarla olan hukuku kardeşlik temeli üzerine bina edilmişti. Çağın fetihleri gereği olan bazı tasarruflar haricinde ilişkiler tamamen dostane bir ortam içinde hüküm sürmüştür. Aksine İslam alemi ve Arap dünyasını sömüren güçler hep kamufle olmuşlardır.

 

 İngilizlerin, genelde Araplara, özelde Filistinlilere yaptığı zulmü hiç kimse tarafından göz ardı edilemez.

 

Fransa’nın Cezayir’de işlediği cürümlerin haddi hesabı belli değil. Fransa’nın yaptığı sömürü, işgal ve insan katliamı ve zulümler saymakla bitmez.

 

Hele İtalya’nın yaptıkları. Libya halkının katledilmesi. Şanlı Ömer Muhtar’ın İtalya’ya karşı direnişi, idamı ve şehadeti unutulmuş değildir.

 

Ne diyelim maktul celladına aşık olurmuş. İşte İslam dünyasının hâkim sekülerleride bu meyandadır.   

 

Bir kısım Arap sekülerlerin, Türkleri sevmemelerinin ikinci nedeni ise batı menşeli eğitimin Arap hükümetleri ve toplumları üzerinde etkili olmasıdır.  İşgalci güçler, Arap âleminde ki varlıklı ailelerin çocuklarını kendi ülkelerinde eğitim aldırarak, kendilerine hizmet edecek bir nesil oluşturmuş olmalarıdır.

 

Batıda eğitim gören gençler, hem batı hayranı hem de Osmanlı ve Türk düşmanı olarak yetiştirildiler. Osmanlının kendilerini sömürdüğünü ve onların geri kalmalarına neden olduğu düşüncesine ikna edilmeleriydi.  

 

Bu durum aslında Türkiye’de olan ve Türk olan bazı Türkler içinde geçerlidir. Batı eğitimi alan bazı Türkler hem Osmanlı düşmanı hem de İslam düşmanı olarak yetiştirilmişlerdir. Kendi toplamlarının değerleriyle kavalıdırlar. İslam’ın ve Osmanlı’nın, Türkleri geri bıraktığına inandırılmışlardır.

 

Yani hem Arap toplumları ve hem de Türk toplumları genel olarak İslam’ı ve Osmanlı’yı (Türk’leri) severler. Bu ezici bir çoğunluktur.

 

MAKALENİN DEVAMI;

http://bncmedyahaber.com/haber-arap-sekulerlerin-osmanli-korkusu-ve-online-yonetim-cagi-7216.html

YAZARLAR

İdris ŞEKERCİ

28 ŞUBAT'IN SAHTE MAĞDURLARINI DA SAHTE KAHRAMANLARINI DA TANIYORUZ Devamı...

Mustafa KASADAR

Ar damarı çatlayanların alçaldıkça alçalmaları Devamı...

Dr. Metanet OĞUZ

İNSAN, ÖZ DEĞERLERİNİ NASIL BELİRLEMELİ? Devamı...

Prof.Dr.Abdullah KAHRAMAN

Covid-19 Aşısı Üzerinden Medeniyet ve Uygarlık Farkı Devamı...

Dr. Muhammad SAFAR د. محمد صفر

(3) خواطر رمضانية قرآنية Devamı...

Bayram KARA

AMERİKA YAZILARI-3 MASKE-DİN-BİLİM Devamı...

حسين الموسى

وجاء رمضان Devamı...

Arslan ATEŞ

ETE KEMİĞE HAPSOLMAK Devamı...

Av. Mustafa KARAKAŞ

Anayasa Değişikliği, Yargı Tarafsızlığı Devamı...

Tuğba GÜNEY

KAYGI VE TEVEKKÜL Devamı...

Beytullah DEMİRCİOĞLU

Haydut Devlet İfadesi Devamı...

شهم الدين بلاحورلو

اليوم العالم الاسلامي يقف علي حافة الهاوية Devamı...

Dr.Ali İmran BOSTANCIOĞLU

Beşeri Sermayeden Etkin İstifadeye Dair Devamı...

FOTO GALERİ

Time Alem © 2015 Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır.