BMden Suriye kararı

BM Güvenlik Konseyi, Suriyenin kuzeybatısındaki yaklaşık dört milyon kişiye altı ay daha insani yardım ulaştırılmasını oybirliğiyle onayladı.
2014 yılından bu yana Suriyenin kuzeybatısındaki bölgelere gıda, ilaç ve barınak da dahil olmak üzere insani yardım ulaştıran BMnin yardımlarının devam etmesi için 15 üyeli konseyin izni gerekiyor.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) Suriyenin kuzeybatısında muhaliflerin kontrolündeki bölgelere insani yardımların gönderilmesini öngören kararı uzatmaması halinde milyonlarca insanın mağdur olacağı uyarısında bulunmuştu.
Yardım takvimi yarın sona erecekti.
BM, Türkiye sınırından Suriyeye yapılan yardım teslimatının her ay ortalama 2,7 milyon kişiye ulaştığını kaydediyor.
2023te yaklaşık 15,3 milyon insanın insani korumaya ve yardıma ihtiyaç duyacağını kaydeden BM, bu sayının 2011den bu yana en yüksek seviye olduğunu aktardı.
Fotoğraf: AP

Körfez petrolünün Çin yuanıyla fiyatlandırılması doların hegemonyasını kıracak mı? Riyad'da 9 Aralık'ta düzenlenen KİK-Çin Zirvesi'nde, en dikkati çeken hususlardan biri Çin Devlet Başkanı Şi'nin konuşmasındaki "Körfez ülkelerinden yapılacak petrol ve gaz ticaretinde yuanın kullanılması için çalışacağı" ifadesi oldu.

Trump döneminden bu yana devam eden iki ülke arasındaki enerji anlaşmazlığının, yakın bir tarihe kadar Washington'un Orta Doğu'daki en büyük müttefiki sayılan Suudi Arabistan'la başka sektör ve alanlara da yansıması muhtemel.

Fransa'yı tehdit altında kılan ne? Fransa'da aşırı sağa karşı savaş açacağını söyleyen Macron'un Le Pen siyasetini devlet katına taşıyacağına kimse ihtimal vermiyordu.
YAZARLAR
FOTO GALERİ
Time Alem © 2015 Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır.