Myanmar'dan dikkat çekici rapor: Arakanlılara şiddet uygulamadık
Myanmar ordusu, Facebook sayfasında yayınladığı iç soruşturma raporunda askerlerin, Arakanlı Müslümanlara şiddet uygulamadıklarını iddia etti.
Myanmar ordusu, Facebook sayfasında Arakan eyaletindeki insani krizle ilgili yürüttüğü iç soruşturmanın sonuçlarını yayınladı.
BBC'nin haberine göre, Myanmar ordusunun Facebook'ta yayınlanan açıklamasında, binlerce köylünün, askerlerin Arakan eyaletinde Rohingyaları öldürdüğü, köyleri yaktığı, kadın ve kızlara tecavüz ettiği ve yağmacılık yaptığı iddialarını yalanladığını belirtildi.
Açıklamada, görüşlerine başvurulan köylülerin, "güvenlik güçlerinin masum köylüleri vurmadığı, kadınlara cinsel saldırı ve tecavüz eylemlerine bulaşmadığı, köylüleri dövmediği, gözaltına almadığı ve öldürmediği, köylülerin ziynet eşyaları, araçları veya hayvanlarını çalmadığı, camileri ve evleri ateşe vermediği, köylülere zorbalık etmediği" konusunda hemfikir olduğu ileri sürüldü.
Evlerin ateşe verilmesinden ve binlerce kişinin ülkeden kaçmasından, Rohingyalar içindeki "teröristlerin" sorumlu olduğu iddia edildi.
BİNLERCE KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Myanmar ordusunun, silahlı mnesuplarla mücadeleyi öne sürerek Arakan'da sivillere düzenlediği saldırılarda, 25 Ağustos'tan bu yana binlerce Müslüman hayatını kaybetti. Myanmar yönetiminin bölgeye giriş çıkışlara izin vermemesi nedeniyle ölen sivil sayısı tam olarak tespit edilemiyor.
Etnik temizliğe dönüşen saldırılarda 300'e yakın köy, ordu ve Budist çeteler tarafından yok edilirken 600 binden fazla Arakanlı Müslüman dağlık bölgeler, nehir ya da deniz üzerinden Bangladeş'e kaçtı. On binlercesi de Bangladeş'e kaçmanın yolunu arıyor.
Arakan'da 1970'lerde yaklaşık iki milyon Müslümanın yaşadığı tahmin edilirken sistematik saldırılardan kaçış nedeniyle bu rakam 350 binin altına geriledi.
Libya'nın doğusundaki Temsilciler Meclisi (TM) Başkanı Akile Salih'in uluslararası denetim altında birleşik bir yürütme otoritesi kurulması önerisi tartışmalara neden oldu.
Orta Doğu'da yeni jeopolitik düzene doğru ABD Başkanı Joe Biden'ın Orta Doğu turu kapsamında katılması beklenen Riyad'daki KİK Zirvesi’ne Irak, Mısır ve Ürdün'ün de çağırılması bölgede yeni düzen tartışmalarını beraberinde getirdi.
Libya'da Dibeybe hükümetini düşürme ısrarı Temsilciler Meclisi'ni bölünmeye sürüklüyor Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih'in, yeni bir hükümet kurulması ve başbakan seçilmesi yönünde attığı adımlar Libya siyasetinde yeni bölünmelere kapı aralıyor.
YAZARLAR
Dr. Metanet OĞUZ
İNSAN, ÖZ DEĞERLERİNİ NASIL BELİRLEMELİ? Devamı...
Dr.Ali İmran BOSTANCIOĞLU
Beşeri Sermayeden Etkin İstifadeye Dair Devamı...
شهم الدين بلاحورلو
اليوم العالم الاسلامي يقف علي حافة الهاوية Devamı...
Muhammet BİNİCİ
BENİM AİLEM Devamı...
Dr. Muhammad SAFAR د. محمد صفر
(3) خواطر رمضانية قرآنية Devamı...
Tuğba GÜNEY
KAYGI VE TEVEKKÜL Devamı...
Bayram KARA
AMERİKA YAZILARI-3 MASKE-DİN-BİLİM Devamı...
Av. Mustafa KARAKAŞ
Anayasa Değişikliği, Yargı Tarafsızlığı Devamı...
İdris ŞEKERCİ
28 ŞUBAT'IN SAHTE MAĞDURLARINI DA SAHTE KAHRAMANLARINI DA TANIYORUZ Devamı...
Şahmettin BALAHORLU
ÜSKÜP (SKOPJE) / KUZEY MAKEDONYA Devamı...
Arslan ATEŞ
ETE KEMİĞE HAPSOLMAK Devamı...
Beytullah DEMİRCİOĞLU
Haydut Devlet İfadesi Devamı...
حسين الموسى
وجاء رمضان Devamı...
Dr.Zülkarneyn VARDAR
CENNET NEREDE? Devamı...
Dr.Hasan Fehmi ÇİÇEK
İSRA VE MİRAC Devamı...
Prof.Dr.Abdullah KAHRAMAN
Covid-19 Aşısı Üzerinden Medeniyet ve Uygarlık Farkı Devamı...
Mustafa KASADAR
Ar damarı çatlayanların alçaldıkça alçalmaları Devamı...
FOTO GALERİ
Time Alem © 2015 Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır.