İslami Cihad: Hamas seçimlere katılmakla hata ediyor: Gazze Şeridi'nde faaliyet gösteren İran destekli Filistin İslami Cihad Hareketi, Hamas'ın seçimlere katılmakla hata ettiğini savundu.

İslami Cihad: Hamas seçimlere katılmakla hata ediyor: Gazze Şeridi'nde faaliyet gösteren İran destekli Filistin İslami Cihad Hareketi, Hamas'ın seçimlere katılmakla hata ettiğini savundu.

Gazze Şeridi merkezli olarak faaliyet gösteren İran destekli Filistin İslami Cihad Hareketi, Hamas'ın seçimlere katılmakla hata ettiğini savundu.

Filistinli gazeteci Halid Ebu Tuame'nin aktardığı habere göre İslami Cihad, Hamas'ın seçimlere katılması kararından memnun değil.

Seçimlere katılmayacaklarını bildiren hareketin yetkilileri, Hamas ile yaptıkları görüşmelerde, "Hamas'ın seçimlere katılmakla hata ettiğini" savundu.

Batı Şeria'da da varlık gösteren yapının silahlı kanadı Seraya Kudüs (Kudüs Seriyyeleri), Filistin'de Hamas'ın silahlı kolu İzzeddin el Kassam Tugayları'nın ardından en etkin askeri yapı olarak biliniyor.

İslami Cihad'ın Genel Sekreteri Ziyad Nahale ile Hamas lideri İsmail Haniye geçtiğimiz gün Katar'ın başkenti Doha'da bir görüşme gerçekleştirmişti.

Görüşmede seçimlere dair konuların da gündeme geldiği öne sürülüyordu.

Filistin'de seçimler

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 15 Ocak'ta Filistin'i 15 yıl aradan sonra seçime götürecek kararnameleri imzaladı.

Abbas tarafından imzalanan kararnamelere göre Filistin'de 22 Mayıs 2021'de parlamento ve 31 Temmuz 2021'de devlet başkanlığı seçimleri gerçekleştirilecek.

Seçimler, İsrail tarafından işgal altında tutulan Batı Şeria'da ve abluka altında tutulan Gazze Şeridi'nde yapılacak. Filistin'de son olarak 25 Ocak 2006 tarihinde parlamento, 9 Ocak 2005 tarihinde ise devlet başkanlığı seçimleri düzenlenmişti.

Filistin Merkez Seçim Komisyonu'ndan bugün yapılan açıklamada, seçimlerin liste usulüne göre yapılacağı ve kayıtların bugünden itibaren başladığı belirtildi. Böylece seçimlerin düzenlenmesi için resmi prosedürler de başlamış oldu.

Mahmud Abbas, 2005 yılında başkanlık seçimlerini kazanmasının ardından, Filistin Devlet Başkanı sıfatıyla Batı Şeria'yı 16 senedir seçimsiz yönetiyor.

Seçimlerin ardından bölgede nasıl bir atmosferin oluşacağı merak konusu. Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) seçimleri kazanması halinde, iç ve dış siyasette bunun büyük bir yankı bulacağı düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

YAZARLAR

شهم الدين بلاحورلو

اليوم العالم الاسلامي يقف علي حافة الهاوية Devamı...

Dr. Muhammad SAFAR د. محمد صفر

(3) خواطر رمضانية قرآنية Devamı...

حسين الموسى

وجاء رمضان Devamı...

Tuğba GÜNEY

KAYGI VE TEVEKKÜL Devamı...

Beytullah DEMİRCİOĞLU

Haydut Devlet İfadesi Devamı...

Bayram KARA

AMERİKA YAZILARI-3 MASKE-DİN-BİLİM Devamı...

Av. Mustafa KARAKAŞ

Anayasa Değişikliği, Yargı Tarafsızlığı Devamı...

Dr.Ali İmran BOSTANCIOĞLU

Beşeri Sermayeden Etkin İstifadeye Dair Devamı...

Dr. Metanet OĞUZ

İNSAN, ÖZ DEĞERLERİNİ NASIL BELİRLEMELİ? Devamı...

Prof.Dr.Abdullah KAHRAMAN

Covid-19 Aşısı Üzerinden Medeniyet ve Uygarlık Farkı Devamı...

İdris ŞEKERCİ

28 ŞUBAT'IN SAHTE MAĞDURLARINI DA SAHTE KAHRAMANLARINI DA TANIYORUZ Devamı...

Arslan ATEŞ

ETE KEMİĞE HAPSOLMAK Devamı...

Mustafa KASADAR

Ar damarı çatlayanların alçaldıkça alçalmaları Devamı...

FOTO GALERİ

Time Alem © 2015 Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır.