Microsoft kurucusu ve yaklaşık 132 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 10 kişisinden biri olan Bill Gates, Kovid-19 pandemisi sırasında sosyal medyada yayılan ve kendisine de suç atılan komplo teorileriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Microsoft kurucusu ve yaklaşık 132 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 10 kişisinden biri olan Bill Gates, Kovid-19 pandemisi sırasında sosyal medyada yayılan ve kendisine de suç atılan komplo teorileriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Servetinin bir kısmıyla dünya çapında çeşitli aşılama kampanyaları organize eden Bill Gates, 'çılgın ve kötücül komplo teorilerinin hacmi karşısında şaşkına döndüğünü' söyledi. Microsoft kurucusu, 'bu komplo teorilerinin gerisinde nelerin ve kimlerin olduğunu araştırmak istediğini' belirtti. 

Reuters'e konuşan Gates, kendisi ile ABD'nin pandemiyle mücadelesindeki bir numaralı halk sağlıkçısı Dr. Anthony Fauci hakkındaki milyonlarca online paylaşım ve çılgın komplo teorilerinin rağbet görüp ana akımlaşmasını, 'pandeminin korku dalgaları yayması ve sosyal medyanın yükselmesinin karışımı ortamın mümkün kıldığına' dikkat çekti.

Microsoft kurucusu, "Bu gerçekten kötücül teorilerde benimle Dr. Fauci'nin bu kadar öne çıkacağını kimse öngöremezdi. Ben buna çok şaştım. Geçip gitmesini umuyorum" dedi. 

Komplo teorileri ne diyor?

2014'te Microsoft Corp CEO'luğunu bırakan milyarder hayırseverin Bill-Melinda Gates Vakfı aracılığıyla Kovid-19 pandemisiyle küresel mücadeleye aktardığı en az 1.75 milyar dolar, aşı üretimine ve teşhis-tedavi araştırmalarına kaynak oldu.

Sene-i devriyesini gören pandemi sırasında internette milyonlarca komplo teorisinin yayılması sonucu koronavirüsün neden nasıl çıktığı, gerçekten var olup olmadığı, hangi amaçlara hizmet ettiği, aşıların gizli maksatlarıyla ilgili iddialar dolaşıma girdi. 

Bu furyada Fauci ile Gates'in pandemiyi insanları kontrol edip dünyayı yönetmek için çıkardığı, virüsün yayılmasından kar amacı güttüğü, insanlara aşı aracılığıyla takip çipi takacağı 'fantezileri' gerçeklik gibi kabul gördü.

'Komplo teorilerini araştırıp arka planını anlamak zorundayız'

"İnsanlar bunlara gerçekten inanıyor mu" diye hayret eden Gates, bunun 'insanların davranışlarını nasıl değiştirdiği ve nasıl en aza indirgenebileceğini araştırıp anlamak zorunda olduklarını' belirtti.

İnsanların 'koronavirüs aşısı üzerinden çiplenerek izlenecebileceği' yönündeki komplo teorilerine ilişkin konuşan Gates, "Bu fikrin nereden geldiğine dair hiçbir fikrim yok. Teknolojik olarak, şırınga üzerinden insan vücuduna iletilecek kadar küçük bir mikroçipin insanları izlemek ya da kontrol etmek için kullanılması mümkün degil. Bu bir bilim kurgu. Hem bu mümkün olsa bile neden böyle bir işe gireyim?” ifadelerini kullandı.

Trump'ın yerine Biden'ın gelmesinden memnun

ABD'de bulaşıcı hastalıklarla ilgili bir numaralı yetkili konumundaki Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIAID) ve Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH) Başkanı Anthony Fauci ile ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri Başkanı Francis Collins'i "Akıllı ve harika insanlar" diye öven Gates, ABD Başkanlığını Donald Trump'tan devralan Joe Biden'ın yönetimi altında 'bu ikiliyi gerçekleri söylerken ve etkin şekilde çalışırken görmeyi dört gözle beklediğini' belirtti.

"Trump'ın pandemi idaresi,  bu ikisinin ABD hükümetindeki tek aklı başında insanlar olduğu hissini veriyordu" diyen Gates, 'Biden'ın pandemiyle mücadele için oluşturduğu ekibin kendisini heyecanlandırdığını' dile getirdi. 

Trump'ın terk ettiği Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) Biden'ın geri dönme kararından memnuniyet ifade eden Microsoft kurucusu, yeni ABD Başkanı'nın 'ekibe akıllı insanlar atadığını ve Dr. Fauci'nin artık baskı görmeyeceğini' vurguladı.

YAZARLAR

İdris ŞEKERCİ

28 ŞUBAT'IN SAHTE MAĞDURLARINI DA SAHTE KAHRAMANLARINI DA TANIYORUZ Devamı...

Tuğba GÜNEY

KAYGI VE TEVEKKÜL Devamı...

Dr. Metanet OĞUZ

İNSAN, ÖZ DEĞERLERİNİ NASIL BELİRLEMELİ? Devamı...

Dr. Muhammad SAFAR د. محمد صفر

(3) خواطر رمضانية قرآنية Devamı...

Bayram KARA

AMERİKA YAZILARI-3 MASKE-DİN-BİLİM Devamı...

Beytullah DEMİRCİOĞLU

Haydut Devlet İfadesi Devamı...

Dr.Ali İmran BOSTANCIOĞLU

Beşeri Sermayeden Etkin İstifadeye Dair Devamı...

Prof.Dr.Abdullah KAHRAMAN

Covid-19 Aşısı Üzerinden Medeniyet ve Uygarlık Farkı Devamı...

حسين الموسى

وجاء رمضان Devamı...

Arslan ATEŞ

ETE KEMİĞE HAPSOLMAK Devamı...

Av. Mustafa KARAKAŞ

Anayasa Değişikliği, Yargı Tarafsızlığı Devamı...

Mustafa KASADAR

Ar damarı çatlayanların alçaldıkça alçalmaları Devamı...

شهم الدين بلاحورلو

اليوم العالم الاسلامي يقف علي حافة الهاوية Devamı...

FOTO GALERİ

Time Alem © 2015 Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır.