EZHER ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI VE MENSUPLARI DERNEĞİ GENEL BAŞKANINDAN BASIN AÇIKLAMASI

EZHER ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI VE MENSUPLARI DERNEĞİ Genel Başkanı Ekrem Düzcan Devleti ve Devletin Güvenlik güçlerini suçlayan akademisyenlere yönelik bir açıklama yaptı. 1128 akademisyen, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizdeki bazı ilçelerde PKK’nın başlattığı kalkışma hareketlerini telin etmek yerine bu ihaneti desteklediğini ifade eden bir bildiri yayınlamıştır. Bildirilerinde, Devletin bölge halkına katliam yaptığını iddia edecek kadar ihaneti ileri bir safhaya taşımışlardır. Bilim adamına yakışmayan bu tavır çağdışı olmaktan öde ihanete çanak tutmaktan başka bir anlama gelmemektedir. ‘’

Devletin başta Kürt halkı olmak üzere tüm bölge halklarına karşı gerçekleştirdiği katliam ve uyguladığı bilinçli sürgün politikasından derhal vazgeçmesini, sokağa çıkma yasaklarının kaldırılmasını, gerçekleşen insan hakları ihlallerinin sorumlularının tespit edilerek cezalandırılmasını, yasağın uygulandığı yerde yaşayan vatandaşların uğradığı maddi ve manevi zararların tespit edilerek tazmin edilmesini, bu amaçla ulusal ve uluslararası bağımsız gözlemcilerin yıkım bölgelerinde giriş, gözlem ve raporlama yapmasına izin verilmesini talep ediyoruz.

Devletin vatandaşlarına uyguladığı şiddete hemen şimdi son vermesini talep ediyor, bu ülkenin akademisyen ve araştırmacıları olarak sessiz kalıp bu katliamın suç ortağı olmayacağımızı beyan ediyor, bu talebimiz yerine gelene kadar siyasi partiler, meclis ve uluslararası kamuoyu nezdinde temaslarımızı durmaksızın sürdüreceğimizi taahhüt ediyoruz”.deniliyor. Toplumun fikir ve kanaat önderleri olması gereken akademisyenlerin barış karşıtı bir bildiri yayınlaması ürkütücüdür. Bu akademisyenler, geçmiş dönemin alışkanlıklarıyla hareket etmekte, ‘barış’ adı altında, devletini ve devletin güvenlik güçlerini suçlu ilan etmektedir.

Terör örgütünün yaptıklarını görmezden gelen bu bildiriye imza atan akademisyenleri gerçekleri görmeye davet ediyoruz. Akademisyenlerin öncelikli görevi bilimsel araştırmalar yapmak, eğitim vermek ve üretimlerini ülkenin yararına olacak biçimde kamu ile paylaşmaktır. Güvenlik güçlerimizin verdiği cansiperane mücadeleyi görmezden gelen ve bu haklı mücadeleyi, sözde bir takım değerlere sığınarak, lekelemeye çalışan bir kısım akademisyenin imzaladığı bildiriyi toptan reddediyoruz. Ülkemizin her tarafında olduğu gibi bölgeye de hizmet götüren kamu çalışanlarını katleden ve bu katillere arka çıkan herkesi telin ediyoruz .

Ülkemizin birçok yerinde yaşanan ve egemenlik hakkımıza yönelik açık saldırı karşısında yerimiz ve tarafımız şüphesiz ülkemiz ve milletimizden yanadır. Terörün her türlüsüne karşiyız. Teröre karşı ortak bir mücadelenin verilmesi mecburiyeti var. Teröre karşı ortak dayanışma ruhunun oluşması lazımdır.

Bu bütün Türkiye’nin meselesidir Ezder olarak; Toplumun fikir ve kanaat önderleri olması gereken akademisyenleri bu bilinçle ve sorumlulukla hareket etmeye davet ediyoruz. kendilerini akademisyen ve aydın olarak nitelendirip terör örgütünü lanetleyemeyen, hatta desteklemeye kalkan güdümlülere karşı devlet ve milletimizin yanındayız.

Ekrem DÜZCAN

EZHER MEZUNLARI DERNEĞİ GENEL BAŞKANI

YAZARLAR

Beytullah DEMİRCİOĞLU

Haydut Devlet İfadesi Devamı...

İdris ŞEKERCİ

28 ŞUBAT'IN SAHTE MAĞDURLARINI DA SAHTE KAHRAMANLARINI DA TANIYORUZ Devamı...

Mustafa KASADAR

Ar damarı çatlayanların alçaldıkça alçalmaları Devamı...

Arslan ATEŞ

ETE KEMİĞE HAPSOLMAK Devamı...

حسين الموسى

وجاء رمضان Devamı...

Dr.Ali İmran BOSTANCIOĞLU

Beşeri Sermayeden Etkin İstifadeye Dair Devamı...

Dr. Metanet OĞUZ

İNSAN, ÖZ DEĞERLERİNİ NASIL BELİRLEMELİ? Devamı...

Dr. Muhammad SAFAR د. محمد صفر

(3) خواطر رمضانية قرآنية Devamı...

Prof.Dr.Abdullah KAHRAMAN

Covid-19 Aşısı Üzerinden Medeniyet ve Uygarlık Farkı Devamı...

Tuğba GÜNEY

KAYGI VE TEVEKKÜL Devamı...

شهم الدين بلاحورلو

اليوم العالم الاسلامي يقف علي حافة الهاوية Devamı...

Av. Mustafa KARAKAŞ

Anayasa Değişikliği, Yargı Tarafsızlığı Devamı...

Bayram KARA

AMERİKA YAZILARI-3 MASKE-DİN-BİLİM Devamı...

FOTO GALERİ

Time Alem © 2015 Yasal uyarı : Sitemizdeki tüm yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılması kesinlikle yasaktır.